event_king_darker_1200x628-1

„Îți place mai întunecat” | Dialog între Marian Coman și Carmen Florea, despre cel mai recent volum al lui Stephen King

Armada, imprintul de literatură SF, fantasy și thriller al Grupului Editorial Nemira, marchează lansarea internațională a volumului „Îți place mai întunecat” de Stephen King, printr-o discuție cu scriitorul Marian Coman, redactorul-șef al Armada, și Carmen Florea, PR Cărturești.

„Îți place mai întunecat” cuprinde douăsprezece povestiri, multe dintre ele nepublicate până acum. Volumul se va lansa în România pe 22 mai, concomitent cu lansarea internațională, cititorii români având ocazia să deschidă pentru prima oară această carte odată cu cititorii din Statele Unite ale Americii sau Mare Britanie.

Pentru a marca evenimentul, Carmen Florea, PR Cărturești, va sta de vorbă cu Marian Coman, într-un interviu deschis pentru public, miercuri, 22 mai, începând cu ora 18:30, la Cărturești Modul.

Discuția va fi o bună oportunitate pentru pasionații literaturii lui Stephen King de a descoperi primii lumea fascinantă și întunecată din cele douăsprezece povestiri, dar și detalii interesante despre autor și ediția în limba română a volumului.

Pentru cei care nu vor putea ajunge în librăria Modul Cărturești, evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Librăriilor Cărturești.

„Echipa Armada, în frunte cu traducătoarea Ruxandra Toma, a lucrat intens pentru ca fanii din România ai scriitorului american să poate savura aceste povești odată cu cei din SUA. Este pentru a treia oară când reușim să oferim această experiență, după ce, în anii trecuți, am publicat, concomitent cu edițiile internaționale, romanele Un basm și Holly”, a declarat Marian Coman, redactor-șef al imprintului Armada.

„Vă place mai întunecat? Ce bine, și mie la fel!“ scrie Stephen King în postfața acestui volum de douăsprezece povestiri care explorează partea mai întunecată a vieții – atât metaforic, cât și literal. King a fost, timp de jumătate de secol, un maestru al genului, iar aceste povestiri despre soartă, moarte, noroc și faldurile realității unde, pe ascuns, se poate întâmpla orice, sunt la fel de complexe și captivante ca și romanele sale. Ele sunt, deopotrivă, lecturi fascinante și bogate în teme profunde. King scrie pentru a simți „bucuria de a lăsa în urmă viața de zi cu zi“, iar în „Îți place mai întunecat” cititorii vor simți și ei această bucurie, pagină cu pagină.

Cartea este disponibilă pentru precomandă pe site-ul nemira.ro și din 22 mai în librăriile din întreaga țară.

Despre Stephen King

Stephen King este autorul-fenomen a peste 60 de cărți, devenite bestsellere internaționale. Printre cele mai recente titluri ale sale se numără Holly (Armada, 2023), Fairy Tale (Un basm, Armada, 2022), If It Bleeds (Un strop de sânge, Armada, 2022), Billy Summers (Armada, 2021), Later (Mai târziu, Armada, 2021), The Institute (Institutul, Armada, 2020), The Outsider (Străinul, Armada, 2019), Sleeping Beauties, scrisă împreună cu fiul său, Owen King (Frumoasele adormite, Armada, 2018), și seria BILL HODGES: Mr. Mercedes (Armada, 2023), premiat cu Edgar Award for Best Novel, continuată cu Finders Keepers (Ce-am găsit al meu să fie, Armada, 2024) și End of Watch (Mort la datorie, Armada, 2024). Romanul său 11/22/63 (J.F.K. 22.11.63, Armada, 2020) a fost inclus în top 10 cele mai importante cărți ale anului 2011 de publicația The New York Times Book Review și a câștigat Los Angeles Times Book Prize. Cărțile sale cult – seria THE DARK TOWER (TURNUL ÎNTUNECAT, Nemira, 2019), romanele It (Nemira, 2018), Pet Sematary (Cimitirul animalelor, Armada, 2019) și Doctor Sleep (Armada, 2019) – au stat la baza unor ecranizări celebre, iar It este astăzi filmul horror cu cel mai mare succes de casă din toate timpurile. Stephen King a primit PEN America Literary Service Award (2018), National Medal of Arts (2014) și National Book Foundation Medal for Distinguished Contribution to American Letters (2003). Trăiește în Bangor, Maine, împreună cu soția lui, scriitoarea Tabitha King.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.