Poster Visual Playground 2016

Pe locuri, fiți gata, art! Visual Playground deschide înscrierile pentru cea de-a patra ediție a școlii

Poster Visual Playground 2016ÎNSCRIERI ȘI EVALUARE

Școala-concept de graphic design și ilustrație Visual Playground dă startul înscrierilor la workshop-urile susținute de profesioniști în domeniu recunoscuți la nivel internațional. Tinerii creativi care vor să aprofundeze noțiuni de limbaj vizual, prin exerciții practice și experimente cu tehnici artistice în cadrul atelierelor tematice de ilustrație, design grafic, design editorial sau de personaj, caligrafie, art direction, inking sau street art, pot aplica prin completarea formularului de înscriere și trimiterea unui portofoliu cu un conținut de minimum de 3 lucrări grafice personale reprezentative: http://visualplayground.ro/apply

Înscrierile se desfășoară în perioada 10 – 24 martie și, în urma evaluării aplicațiilor de către organizatorii școlii alături de un curator independent, vor fi admiși 24 de studenți. Pentru înscrieri nu este percepută nicio taxă, însă cei care se vor regăsi pe lista participanților selectați vor achita o taxă ulterioară de 150 de euro (670 lei) pentru a putea participa la cele 10 zile de workshop-uri intensive în cadrul școlii Visual Playground.

DATA ȘI LOCUL EVENIMENTULUI

Sesiunea de workshop-uri va începe pe 7 aprilie și se va încheia duminică, pe 17 aprilie. Activitățile programate se vor desfășura zilnic între orele 10:00 – 19:00, în incinta Deschis Gastrobar din București.

SPEAKERII INVITAȚI

Pentru prima dată în istoria școlii, organizatorii au invitat la catedră atât profesioniști din comunitatea creativă locală, cât și speakeri, traineri, graphic designeri, ilustratori și art directori din afara țării.

Tutorii invitați să susțină workshop-uri la Visual Playground 2016 sunt:

  • Lauren Hom (Caligraf / Ilustrator – SUA)
  • Timothy J. Reynolds (Ilustrator 3D – SUA)
  • Karolis Strautniekas (Ilustrator – Lituania)
  • Jonathan Calugi (Ilustrator – Italia)
  • Marta Gawin (Graphic designer – Polonia)
  • Guillermo Ortego (Ilustrator de bandă desenată – Spania / UK)
  • Dan Perjovschi (Artist Vizual – România)
  • Ovidiu Hrin (Art Director – România)
  • Raymond Bobar (Graphic designer – România)
  • BLAU – Adrian Diac și Paul Derșidan (Studio de creație – România)
  • Fabrik – Claudiu Ștefan, Nicoleta Radu (Atelier de craft și graphic design – România)
  • Ioana Șopov (Ilustrator – România)
  • Noper și Mihai Ene (studio de animație Acțibild – România)

 

Inițiativa unui colectiv de ilustratori, graphic designeri și curatori pasionați, Visual Playground își propune să devină o platformă de învățare, continuă și accesibilă, dar și o comunitate lângă care orice iubitor de design și ilustrație poate să crească.

Asociația Visual Playground reunește și împrietenește tineri designeri aspiranți și profesioniști prin workshop-uri intensive de design, conferințe tematice și sesiuni educativ-distractive de feedback, schimb de know-how și voie bună. Cu experiența celor 3 ediții anterioare (din 2010, 2013 și 2014) și sprijinul celor mai apreciați supraoameni din domeniu, Visual Playground contribuie activ la ridicarea nivelului educației vizuale din România.

Facebook event: Înscrieri Visual Playground 2016



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.