FB cover – mânz mic – www.manzmic.ro

Platforma culturală „manzmic” e online

Asociația MAIE lansează www.manzmic.ro, o platformă digitală dedicată culturii, diversității formelor de artă și artiștilor, clasici și contemporani, naționali și internaționali, precum și specialiștilor din diferite domenii culturale, industrii creative și artistice.

Menirea principală a proiectului este de a promova în rândul publicului său atât artiștii tineri, debutanți, și formele de artă pe care le abordează, cât și arta clasică care este, de multe ori, fie uitată, fie mai greu de digerat sau de înțeles.

Iar pentru că arta îmbracă forme atât de variate, proiectul avea nevoie de un curator care să le adune pe toate sub aceeași umbrelă, să le sorteze, să le demonteze și analizeze, iar apoi să le realcătuiască și înfățișeze într-o lumină proaspătă, apelând la un limbaj accesibil și relaxat, potrivit pentru orice categorie de vârstă din rândul publicului său. Mânzul mic s-a dovedit a fi cel mai calificat pentru această slujbă.

Ideea de a folosi un mânz pe post de curator și editorialist a răsărit dintr-o necesitate de a încuraja consumul cultural în rândul tinerilor din România, care au o apetență sporită de recepționare a mesajelor primite din partea unui personaj fictiv. Mânzul, murgul sau calul este un element regăsit într-o varietate de culturi europene și internaționale. Astfel, devine și un simbol care conectează diversitatea culturilor și a formelor de artă.

Tematicile abordate sunt categorisite în funcție de domeniul cultural sau artistic, pornind de la: arhitectură, cinematografie, artă digitală, gastronomie, literatură și ajungând până la oameni, locuri, idei și comunități.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.