revizorul-1

„Revizorul” – în premieră la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, pe 9 și 10 mai 2024, ora 18:30, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

Piesa „Revizorul” scrisă de Nikolai Gogol în 1835, publicată în 1836 și revizuită în 1842, este considerată una dintre cele mai mari lucrări ale autorului rus și una dintre cele mai mari comedii din literatura rusă.

Montat pentru prima dată la Teatrul Mic, textul este extrem de actual și reflectă realitățile politice creionate în sens universal de Gogol.

„Revizorul” este o satiră socială care explorează corupția și ipocrizia din societatea rusă a vremii. Acțiunea are loc într-un mic oraș provincial din Rusia, unde un funcționar de la guvernul central este așteptat să sosească în oraș în calitate de revizor, pentru a investiga corupția și incompetența oficialilor locali.

Piesa este plină de situații comice, confuzii și identități greșite, iar umorul său este subliniat de ironie și sarcasm. „Revizorul” a avut un impact major în literatura rusă și a fost apreciată atât pentru umorul său, cât și pentru critica socială subtilă. A devenit una dintre cele mai frecvent montate piese de teatru în Rusia și a fost adaptată în numeroase filme și producții de televiziune de-a lungul timpului.

Cu ghilimelele de rigoare, îmi „invidiez” colegii actori pentru lucrul acesta. Îi „invidiez” cu mare iubire. Cred că acesta este tipul de bucurie care ar trebui să se întâmple mai mult în teatrele din România, de stat și independente. Bucuria publicului de a vedea un spectacol care reușește să te detașeze de cotidian, de problemele zilnice și să te ducă într-un univers fantastic, dar și realist, adevărat, dar și dureros. Dureros, dar comic. Îmi doresc foarte tare ca acest spectacol să aibă o viață lungă, să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori. Sunt foarte recunoscător și le mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut ca această producție să fie posibilă!”

Ștefan Lupu, Manager al Teatrului Mic

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro  și de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Sala Atelier și Sala Studio).

REVIZORUL – PREMIERĂ OFICIALĂ
de Nikolai Gogol

Regia artistică: Alexandru Dabija
Scenografie și costume: Ioana Pashca
Asistent regie: Andreea Grămoșteanu, Liliana Pană
Producător: Arti Trandafir

Distribuția:
Anton Antonovici Scvoznic-Dmuhanovschii, Primarul orașului – Ovidiu Niculescu Luca Luchici Hlopov, inspectorul școlar / Chelnerul – Tudor Aaron Istodor / Cezar Grumăzescu Ammos Feodorovici Liapchin-Tiapchin, judecător – Andrei Seușan Artemii Filipovici Zemlianica, director spitale – Vlad Logigan Șpekina, diriginta poștei – Silvana Mihai Ana Ivanova Dobcinskaia – Irina Velcesc Ana Ivanova Bobcinskaia / Fevronia Petrovna Posliopchina, nevasta lăcătușului – Ana Bianca Popescu Ivan Alexandrovici Hlestacov, funcționar din Petersburg / Hristian Ivanovici Ghibner, medicul județului – Alexandru Voicu Osip, servitorul lui Hlestacov – Claudiu Istodor Stepan Ilici Uhovertov, comisar de poliție / Abdulin, negustor – Virgil Aioanei Avdotia, servitoarea primarului / Nevasta plutonierului – Liliana Pană Ana Andreevna, nevasta primarului – Andreea Grămoșteanu Maria Antonovna, fiica primarului – Oana Pușcatu

Durata spectacolului: 3h 30min | Recomandat: 12+



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.