ruta_Carturesti (1)

Ruta Sepetys, din nou în România.

Ruta Sepetys, cea mai importantă autoare de ficțiune istorică pentru adolescenți și tineri din lume, ale cărei romane sunt traduse în peste 50 de țări și în 36 de limbi, va sosi din nou în România pentru o reîntâlnire cu fanii ei și pentru a lansa romanul „O mare de lacrimi” (Epica, 2017). Pentru acest roman, Ruta Sepetys a fost distinsă cu Medalia Carnegie pentru cel mai bun roman pentru adolescenți și tineri a anului 2017. Cartea explorează evenimentele din cadrul celui de Al Doilea Război Mondial care au culminat cu scufundarea navei Wilhem Gustloff, cel mai teribil dezastru maritim din istorie, în urma căruia 9.000 de oameni, dintre care cei mai mulți fiind refugiați, și-au pierdut viața.

„Ca scriitor, sunt atrasă de poveștile despre care nu vorbește nimeni și despre filele de istorie care rămân în umbră. Petrec foarte mult timp reflectând la întrebarea — de ce unele fragmente de istorie bântuie conștiința colectivă, în timp ce altele sunt date uitării? Când am început să scriu cartea acum câțiva ani, nu aveam de unde să știu că va fi lansată în contextul crizei refugiaților. Atunci, precum și acum, gândurile mele se îndreaptă spre copii.”

„Istoria ne permite să analizăm deciziile care au fost luate în trecut. Da, istoria poate fi plină de tristețe și durere, dar în același poate să permită speranței, libertății, curajului și naturii miraculoase a spiritului uman să strălucească. Istoria ne-a scindat, dar cititul ne poate aduce laolaltă, nepermițându-ne să uităm. Aceasta este puterea cărților.” – RUTA SEPETYS

Vă invităm să o întâlniți pe Ruta Sepetys la București, Cărturești Carusel, luni, 21 mai 2018, ora 18.30. 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.