selfportrait

#Stop_Pagina_Mea: ilustratoarea Andra Badea despre viața de școlar

selfportraitCe voiai să te faci atunci când erai mică?

„Femeie de afaceri” – căram mereu cu mine multe agende de-ale mamei mele și un fel de portofel cu hârtiuțe.

Acum că ai ajuns mare, cum ți se mai pare?

Păi…am multe agende și multe hârtiuțe în portofel :)) (a nu se citi bani, chiar am multe chitanțe și prostii). În afară de asta, cred că am ales mai bine când m-am facut mare.

Care era materia ta preferată la școală?

Sunt umanistă pana în măduva oaselor și cred că preferatele mele erau limbile străine. Cine știe, poate presimțeam de atunci că o să am o ușoară obsesie cu călătoritul.

Ce desenai pe spatele caietelor? Sau ce faceai când te plictiseai la ore?

Am avut și eu perioada Sailor Moon.  Ochii anime, personaje chibi și tot tacamul. Asta după ce am depășit perioada Disney, când desenam toate săruturile din Alladin, Mica Sirena etc.

De la ce chiuleai cel mai abitir?

În generală nu prea chiuleam, nu prea chiulea nimeni, de fapt – eram într-o școală mai „înțepată”. În liceu chiuleam de la fizică/mate/chimie pentru că noi eram bilingv-franceză și adevăratele limbi străine erau științele exacte :))

Ce i-ai transmite eu-ului tău din școală? Dar unui adolescent care visează să urmeze o carieră în ilustrație?

Eu eram în primul an de facultate când mi-am dat seama că mi-ar fi plăcut să merg la Arte. Așa că daca un adolescent știe deja că vrea să facă asta, e mai deștept decât eram eu.  Iar eu-lui meu din generală i-aș spune : „cel puțin până la 32 de ani o să fie bine, poți să te relaxezi.”

 



Pe Andra și cuteOsheniile ei le găsiți la www.cuteoshenii.com. Printre proiectele sale recente se numără ilustrația unei coperte din colecția de caiete Momente. Schițe. Notițe lansată de Cărturești toamna aceasta.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.