poster_swords_s2e4_14.04

SWORDS – Spoken Word Sessions: Anastasia Gavrilovici, Cristina Ispas, Ștefania Mihalache, Adelina Pascale – Control Club, 14 aprilie

Seria SWORDS – Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce le aduce pe scenă pe autoarele Anastasia Gavrilovici, Cristina Ispas, Ștefania Mihalache și Adelina Pascale, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 14 aprilie, de la ora 19, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.

Biletele, în număr limitat, sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Anastasia Gavrilovici (n. 1995) a absolvit Facultatea de Litere a Universității București și un master la CESI. A publicat poezie, cronici, eseuri și a tradus cărți din engleză, franceză și spaniolă (Kurt Vonnegut, Ernesto Cardenal și Goran Simić, dar și peste 10 volume de literatură pentru copii). A debutat în volum cu „Industria liniștirii adulților” (2019; 2021) pentru care a primit mai multe premii. În prezent urmează studii doctorale la Facultatea de Litere, UB.

Cristina Ispas a debutat cu volumul de poezie „fetiţa. mixaj pe vinil” (Vinea, 2007), urmat de „rezervaţia” (Casa de pariuri literare, 2011) şi „40. să înceapă jocurile” (Fractalia, 2018, Premiul Sofia Nădejde pentru literatura scrisă de femei). A mai publicat romanul pentru adolescenţi „Eva şi ceilalţi” (Paralela 45, 2022) şi a coordonat antologia de proză scrisă de femei „Retroversiuni” (Paralela 45, 2023).

Ștefania Mihalache este poetă și prozatoare. A publicat romanele „Est-falia” (Ed. Paralela 45, 2004), „Poemele secretarei”, (Editura Cartea Românească, 2010). În 2012, obține titlul de doctor în filologie al Facultății de Litere, Universitatea București, cu o teză despre copilăria în proza românească de după 1989. Rezultatul cercetării este volumul de eseuri critice „Copilăria, Reconstituri literare după 1989” (Editura Paralela 45, 2019). În 2019, primește premiul pentru proză scurtă Boccace, Franța. A publicat, de asemenea, volumul de proză scurtă „Gene dominante” (Editura Humanitas, 2022), câștigător al Premiului Observator Lyceum. Este autoare a volumelor de poezie „Sisteme de fixare și prindere” (Editura Nemira, 2016) și „Cronica Akasha” (Editura Nemira, 2021) și este prezentă în antologia bilingvă de poezie românească și spaniolă „Sombras, incendios y desvanes (Umbre, incendii și mansarde)”, Editura Vaso Roto, Madrid și Guadalajara (2021).

Adelina Pascale (n. 1995, Tulcea) a absolvit Facultatea de Litere în cadrul UNIBUC, obținând și o diplomă de masterat de la CESI (cu o teza axată pe teoria filmului). În anul 2021 publică „Maki for 2”, volum de poezie premiat cu premiile Z9 și ARCCA.

Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut două instalații poetice multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator și curator la evenimente culturale din țară și din străinătate, fondator Liveland, creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodată multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word.

SWORDS – Spoken Word Sessions își propune să aducă laolaltă poeți, actori, autori și performeri, în spectacole spoken word, completate de muzică și proiecții multimedia. Curatori: Cosmin Perța și Iulian Morar.

Biletele sunt disponibile în număr limitat și pot fi achiziționate în avans, la prețul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-swords-spoken-word-sessions-s2e4) și din rețeaua partenerilor Eventbook.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.