the-cooking-ground_kv

The Cooking Ground – primele cursuri de gătit pentru parinți și copii

the-cooking-ground_kvÎncepând din noiembrie părinții și copiii vor avea o nouă alternativă la activitățile extrașcolare deja cunoscute: cursuri de gătit la care vor participa împreună. The Cooking Ground  își propune să fie punctul de întâlnire al mai multor nevoi: de a petrece timp de calitate cu copilul tău, de a face lucruri împreună și de a-i deschide noi orizonturi privind alimentele, cât și prepararea lor. Cursurile se vor desfășura la Cărturești Verona, pe parcursul a 4 luni (o întâlnire la două săptămâni), iar atât cei mari, cât și cei mici, vor avea ocazia să descopere sau să redescopere bucătăria de la unii dintre cei mai apreciați chefi din București.

The Cooking Ground e un proiect pilot care s-a născut ca răspuns la mai multe probleme pe care societatea modernă le-a creat părinților: faptul că e din ce în mai complicat să găsească timp pe care sa îl dedice exclusiv copiilor, ca și atunci când găsesc timp, de cele mai multe ori nu se pot bucura în egală măsură de activitățile pe care le fac, cât și faptul că le e din ce în ce mai greu sa îi învețe pe cei mici importanța mâncării corect gătite și a ingredientelor sănătoase.

Astfel, The Cooking Ground își propune să aducă împreună părinți și copii entuziaști (cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani), bucătari iscusiți, cele mai delicioase rețete, metode de învățare și experimentare inovatoare și să creeze un program care să fie atât distractiv, cât și educațional.

Cursurile se vor desfășura în Cărturești Verona, iar printre cei care îi vor însoți pe părinți și copii în călătoria lor prin lumea bucătăriei și a ingredientelor îi găsimpe: Costi Sulugiuc (Energiea), Irina Hristu (Pop-up Dinner), Andreea Carețu (Miez), Daniel Voinea (Cărturești), Robert Șopârlache, Cristina Mălai (Cezanne).

Proiectul se va desfășura începând din luna noiembrie,vor fi urmărite 10 teme de curs generale, iar la finalul experienței copiii vor pregăti cina pentru părinții lor. Cursanții vor fi împărțiți în două grupe de maximum 15 echipe părinte-copil, iar fiecare curs va avea o durată de două ore.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe pagina de Facebook a proiectului sau aici.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.