inseparables_ro_eventcover

Noua animație de la autorii TOY STORY ajunge în cinematografele din România distribuită de CAY Films: Inseparabilii!

În data de 2 februarie 2024, CAY Films lansează pe marile ecrane din România The Inseparables / Inseparabilii! Noua animație de la autorii Toy Story, produsă de cea mai mare companie de animații europene din Europa, nWAVE Pictures (producătorii unor titluri precum BigFoot Family, Sammy’s Adventures, Robinson Crusoe și The Queen’s Corgi) și regizată de Jérémie Degruson, livrează un mesaj relevant despre importanța prieteniei și a imaginației fără limite, în timp ce accentuează puterea creativității și a inspirației de a-și găsi fiecare propria cale. Povestea inspirată din prolificul roman Don Quijote și aventurile imaginate în CGI creează distracția perfectă pentru întreaga familie prin imagini unice! 

Filmul va rula în 86 de cinematografe din țară, dintr-un total de 51 de orașe. Va putea fi vizionat atât dublat sau subtitrat în română, cât și dublat în maghiară într-o selecție de cinematografe. De asemenea, în weekend-ul 27 – 28 ianuarie, animația va putea fi urmărită în avanpremieră în cinematografe din Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.

Bazat pe o idee originală de Joel Cohen și Alec Sokolow, scenariștii nominalizați la Oscar pentru Toy Story, Inseparabilii ilustrează o aventură distractivă care urmărește peripețiile unei marionete fugare cu o imaginație fără limite și ale unui animal de pluș abandonat, aflat în căutare de prieteni. Filmul a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Annecy 2023.

Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie măcar o dată un erou adevărat și își face curaj să se aventureze în afara teatrului, pentru a descoperi lumea cea mare și a trăi viața așa cum dorește. Pe drum, îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Este începutul unei mari aventuri în inima New York-ului, la capătul căreia visurile trebuie să se transforme în realitate: chiar și cele mai mici personaje pot juca roluri de eroi!

Dar ce se întâmplă în culise, când actorii de la teatrul de păpuși își scot costumele? Rămân în pielea personajelor? Putem să ne detașăm de rolurile care ne sunt atribuite? Această reflecție asupra identității ia forma a trei personaje distincte – DJ Doggie Dog, Don și Didi, care, fără să știe, își asumă trei roluri mitice: Don Quijote, Sancho Panza și Dulcineea, pe care și le însușesc și le modernizează. Aventura lor ridică întrebări emoționante și actuale, punând în același timp în evidență puterea poveștilor, a imaginației și a prietenei. Inseparabilii transmite un mesaj actual despre importanța găsirii propriei voci interioare, a propriei căi.

În ceea ce privește regia, Jérémie Degruson și animatorii nWAVE dau dovadă de multă creativitate, diferitele straturi ale narațiunii fiind reprezentate prin tehnici de animație contrastante și unice: piesele de teatru care deschid și închid filmul, călătoria în Central Park și fanteziile lui Don, care îmbină 2D și 3D, se îmbină cu imagini spectaculoase create în CGI. Între timp, coloana sonoră energică este semnată de trupa belgiană Puggy, care oferă, printre altele, propria versiune a piesei Where is My Mind a celor de la Pixies. Referințele pentru adulți sunt numeroase și ele (Cervantes, musical-uri, cultura hip-hop, Fight Club prin intermediul Pixies), iar protagoniștii sunt perfect convingători. Astfel, Inseparabilii creează un divertisment inteligent și eficient pentru întreaga familie, surprinzând printr-un performance muzical unic la finalul filmului.

Trailer dublat în română: Inseparabilii | Trailer dublat în limba română 

Filmul este distribuit în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie (filtrate prin lentila YAY Films). Portofoliul include producții independente sau de studio, majoritar europene, arthouse sau mainstream, cu scopul de a susține debuturile relevante, regizorii emergenți și inițiativele autentice din cinematografia contemporană. Titluri similare distribuite până acum pe ecranele din România: Aventurile lui Pil, Academia Iepurașilor – Paștele e în Pericol, Icar, Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier, Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, Patrula Junglei: Turul lumii, Argonauții: Povești șoricești, Fantoma din Canterville, Titina, Crăciunul pe strada Cizmarului și Chiar super.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.