ulove_press_001

Antidot pentru cinism: povești adevărate, despre iubire în toate formele ei

Trăim vremuri apăsătoare și ne simțim deseori vlăguiți. Global, suntem în cel mai intens an electoral de până acum, avem un război la graniță, iar breaking news și fake news ne acaparează atenția până la a ne deruta. Avem nevoie de o gură de aer proaspăt. Avem nevoie să întoarcem privirea spre lumea noastră interioară – acolo unde, uneori, devine greu să deosebim Binele de Rău, însă puțin mai multă iubire poate face lumină. 

Din această convingere, am pornit UNFINISHED LOVE STORIES, un proiect editorial al EIDOS FOUNDATION. Credem că poveștile adevărate pot inspira, vindeca și încuraja oamenii să exploreze cât mai multe valențe ale relațiilor moderne – relații care, la finalul zilei, ne definesc viața –, învățând din dilemele, greșelile și revelațiile celuilalt. Avem ca sursă de inspirație Modern Love, cea mai citită rubrică a The New York Times, lansată în 2004 de Daniel Jones. Sub îndrumarea lui, astăzi lansăm rubrica în variantă autohtonă, unfinished.

Publicăm povești reale, povestite exact așa cum le-ai trăit – cu final fericit sau nu neapărat, fulgerătoare sau de o viață întreagă, pentru partener sau familie, despre prietenie sau identitate, concentrate pe pierdere, bucurie sau pură întâmplare. Povești cu personaje bine conturate și intrigi care ne țin cu sufletul la gură tocmai pentru că nu sunt inventate; sunt cât se poate de puternice, pentru că sunt familiare.

Publicăm texte asumate 100% de autorii lor, cu nume și prenume, și povești care ne pun în fața condiției umane – pe alocuri ingrată, pe alocuri sublimă și încântătoare.

Publicăm povești care ne arată că nu suntem singuri, nici singurii. E nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil în fața celorlalți și a împărtăși experiențe personale. Dar ce eliberator este să asculți povestea cuiva și să conștientizezi că cineva te vede, pentru ca a fost și el acolo.   

Ai fost vreodată atât de imersat într-o poveste încât ai uitat, pentru câteva minute, de grijile tale? Te-ai aflat vreodată la ananghie, iar povestea unui străin ți-a dat, într-un mod total neașteptat, speranță? Exact! Pentru că lucrează cu arhetipuri, poveștile ne ajută să ne vedem mai clar rolul în peisaj și să înțelegem nuanțat lumea din jur – pentru că empatizăm cu personajul, pentru că încercările lui ne sunt familiare, pentru că ne întrebăm ce am fi făcut noi înșine într-o situație similară. Poveștile ne unesc pentru că toată lumea se poate raporta la o poveste.

Publicăm povești UNFINISHED, ca orice poveste care se vrea spusă. Istoriile neincheiate apasă pedale pe care le credeam încremenite și, dacă ne aplecăm asupra lor, s-ar putea să găsim formulările corecte pentru probleme rămase nerezolvate.

TRIMITE ȘI TU O POVESTE DE IUBIRE MODERNĂ

la editorial@unfinishedlove.com

Iar pentru că nu știm un univers mai plin de dragoste – în sens larg – decât cel al cărților, te invităm să ne trimiți și tu o poveste de iubire. Iată două moduri:

Pentru rubrica „Povești din Cărturești”

Poate ai trăit o poveste de iubire începută într-o librărie Cărturești, unde ai văzut-o prima oară, lipită de un raft cu cărți SF; poate i-ai scris cel mai vulnerabil SMS într-o ceainărie Cărturești; poate în Cărtureștiul din orașul natal te-ai îndrăgostit de autorul tău contemporan preferat. 

Scrie o poveste tip eseu (1.500 de cuvinte) sau tip SMS (150 de cuvinte) despre povestea ta conectată la universul Cărturești și trimite-o la editorial@unfinishedlove.com. Textele vor fi selectate, editate de echipa UNFINISHED LOVE STORIES împreună cu autorii lor și, ulterior, publicate pe site-ul nostru, sub umbrela vizuală “Povești din Cărturești”. Uite aici mai multe detalii despre cum îți înscrii povestea; de asemenea, te încurajăm să citești și acest ghid de scriere al poveștilor reale, unfinished. Pentru a semnaliza că trimiți o poveste pentru rubrica “Povești din Cărturești”, scrie Cărturești în subiectul mailului pe care îl trimiți la editorial@unfinishedlove.com.

Pentru UNFINISHED LOVE STORIES

Primim cu entuziasm și povesti de dragoste care ies din sfera librăriilor Cărturești. Ne‐am bucura să împărtăşeşti cu noi povestea ta unică, profundă şi imperfectă, care explorează universul relaţiilor contemporane din viaţa ta. Poate fi o poveste cu final fericit sau cu inima frântă, o poveste din căsnicie, dating, parenting sau orice alt subiect ar putea intra sub umbrela iubirii moderne. Trimite-ne povestea ta la editorial@unfinishedlove.com

Nu te descuraja dacă nu te simți un “scriitor” sau o “scriitoare”. Suntem aici să te ghidăm ca să transformăm împreună povestea în cea mai valoroasă variantă a ei. 

„Credem că iubirea este imperfectă, în continuă devenire și, firește, cu final deschis. Dincolo de ce vedem la televizor, iubirea – în sens larg – este mai mult decât romantism; e mai complexă, antagonică, subiectivă. Iubirea poate fi de familie, prietenie, religie, activism; despre responsabilitate, pierdere, bucurie sau întâmplare.”
Echipa UNFINISHED LOVE STORIES




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.