guzun

Ca un dar în săptămâna din Ajunul Crăciunului: „Dintotdeauna” la Cărturești Piatra Neamț și Cărturești Iași | scriitorul basarabean Igor Guzun se află într-un turneu de lansare a cărții

Cărturești Piatra Neamț și Cărturești Iași sunt gazdele premierei cărții „Dintotdeauna” de Igor Guzun, cea de-a treia carte din trilogia de dragoste: „Iubi”, „Drag” și „Dintotdeauna”. Precedenta serie de cărți semnată de autor se intitulează „Bine” și „Mai bine”.

Evenimentele, anunțate pentru 19 decembrie 2023, la Piatra Neamț, și, respectiv, 20 decembrie, la Iași, ambele la ora 18:18, includ dialog și lectură, urmate de un tur ghidat prin cărțile scriitorului, și sunt un prilej potrivit pentru a afla răspunsul la întrebarea repetitivă: „Ce-a vrut să spună autorul?”

„Orice aș scrie, tot despre dragoste îmi iese. Cartea Dintotdeauna tot despre dragoste este: începe cu Puterea lui D. și se încheie cu Puterea lui ÎMPREUNĂ. Iar între acestea au încăput între coperți atâtea și atâtea – și oamenii dragi, și România din care se aude ca un ecou „omenia”, și copiii care știu și cum se setează țintele, și cum se bat țintele, și noi ca niște părinți care nu pot face prea multe pentru copiii lor: doar putem să ne rugăm pentru ei și să le fim exemplu”, precizează Igor Guzun.

„Cărțile lui Igor Guzun rup granițele, sunt cărțile esențelor de care fugim uneori, esențe care nu mai sunt cool uneori, pentru că vrem să fim altceva, dar ne reamintim rapid că noi suntem veniri și plecări, iar între ele – iubire”, spune Corina Giurgia, PR la Cărturești Iași, gazda întâlnirii și autoarea podcastului „Carte și miere”.

Cartea „Dintotdeauna” este un proiect realizat de „Moving Pictures” din Piatra Neamț și co-finanțat de Autoritatea Fondului Cultural Național (AFCN). Cartea are 160 de pagini, conține 8 ilustrate alb-negru pentru a fi colorate, 84 de poeme și este un cadou aproape perfect pentru un om drag în pragul acestor sărbători de iarnă.

DESPRE AUTOR

Igor Guzun

Igor Guzun este un scriitor din Moldova, născut în 1968, cu 11 cărți scrise, unul dintre aceia care la întrebarea „Ce faci?” răspunde: „Cărți”. Cartea lui „Iubi” a fost desemnată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova una dintre cele mai citite 10 cărți ale anului 2019. Iar în 2023 poemul lui „Mamele” a obținut Premiul Special pentru cea mai bună poezie dedicată mamei – Premio Speciale miglior componimento dedicato alla mamma ”in memoria di Bruna Baroni” – la cea de-a 32-a ediție a Premiului Internațional Centro Giovani e Poesia – Triuggio, Italia.

Cărțile lui Igor Guzun pot fi găsite la Carturesti.roAICI

* * *

UNDE SUNT MÂNGÂIERILE

Atunci când ne-am întâlnit, scumpo,

Nici măcar nu știam ce înseamnă bpm,

Dar am ascultat melodia de pe fundal și am crezut că e un îndemn – Pupo –

Și am început să ne sărutăm.

Ce-a urmat a întrecut așteptările.

Un roman mi-ar trebui să le descriu.

Veți întreba: „Unde în această poveste sunt mângâierile?”

„Cred că le-am păstrat pentru copiii noștri de mai târziu”.

Igor Guzun



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.