golden globes (1)

‘The Boy and the Heron’ în cinematografele din România

După succesul din SUA, cel mai așteptat anime al anului – The Boy and the Heron – rulează acum în cinematografele din România

La 10 ani după ce și-a anunțat retragerea, Hayao Miyazaki, cineastul din spatele unor filme clasice precum “Spirited Away” şi “Princess Mononoke”, revine pe marile ecrane cu Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron. Co-fondatorul Studio Ghibli din Japonia a adus, astfel, pentru prima dată în istorie, o producţie originală anime pe primul loc în box office-ul american, cu încasări de 12,8 milioane de dolari în weekendul de deschidere. Cel mai așteptat anime al anului este, de altfel, singurul film străin care a reușit anul acesta să urce pe locul 1 în clasamentul vânzărilor din SUA.

La începutul acestei săptămâni, s-au anunțat nominalizările la Globurile de Aur, unde The Boy and the Heron se află printre favoriți la categoriile Cea mai bună animație și Cea mai bună muzică originală.

Începând de astăzi, 15 decembrie, Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron se poate vedea și în cinematografele din România, distribuit într-o colaborare dintre distribuitorii independenți Bad Unicorn și Independența Film. Filmul va rula în 74 de cinematografe din 42 de orașe din România.

Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron are elemente auto-biografice și spune povestea uluitoare a lui Mahito, un băiat de 12 ani, care descoperă o lume misterioasă în adâncul unei păduri fermecate. Împreună cu ineditul său prieten, un stârc cu puteri magice, el se lansează într-o călătorie plină de aventuri, pentru a salva lumea lor și pentru a învăța lecții valoroase despre prietenie și curaj.

Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron este creat sub îndrumarea artistică a maestrului Hayao Miyazaki și produs de Studio Ghibli, recunoscut pentru animațiile sale remarcabile și influența semnificativă în lumea cinematografiei. Filmul continuă tradiția unică a lui Miyazaki de a îmbina tehnici tradiționale de animație cu o abordare contemporană, creând un univers vizual distins și fermecător. Joe Hisaishi, colaborator de cursă lungă al lui Miyazaki, cu care acesta a lucrat și la filme precum Ponyo, Spirited Away sau My Neighbor Totoro, este responsabil de coloana sonoră a filmului, care adaugă o dimensiune profund emoțională întregii povești.

Cu o filmografie impresionantă și un palmares în care se regăsește Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film de Animație (pentru Spirited Away, singurul film de animație japonez care a obținut acest prestigios premiu), Hayao Miyazaki, în vârstă de 82 de ani, rămâne un nume de referință în lumea cinematografiei, iar munca sa continuă să inspire generații de cinefili și creatori de animații din întreaga lume.


Parteneri media: Rock FM,  Izanagi – Japanese Film Festival, Cinemap, Cărturești, Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru”, East European Comic Con, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Films in Frame, Spotmedia, Munteanu Recomandă, Urban.ro, Catchy.ro, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.