ZIUA TEATRULUI POSTER 2 (1)

RAMPA – Spectacol-lectură de Ziua Teatrului

Marți, 27 martie, de la ora 19:00, de Ziua Internațională a Teatrului, te invităm să #ieșidinzonadeconfort cu RAMPA și Petre Barbu: spectacol-lectură „Masa puterilor noastre”, distinsă cu premiul Uniter pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2016” se va juca în Café Verona.

Fondată în anul 2013, RAMPA este o companie de teatru independentă care propune spectacole curajoase, un teatru proaspăt, viu, „care se ocupă cu Arta Întrebării, și nu cu Știința Răspunsurilor”.

„Curajul de a închina producții teatrale efortului de a nu te păcăli pe tine însuți cu răspunsuri convenabile este ceea ce credem că trebuie să facă un teatru. Să ieși din zona de confort înseamnă să accepți dimensiunile inumane ale nedumeririi.”

Petre Barbu este dramaturg, romancier, autor de proză scurtă, jurnalist la Adevărul, senior editor la Forbes și autorul unor cărți de publicitate. Ca dramaturg, a scris piesele: „La stânga tatălui”, „Duelistul”,  „Tatăl nostru care ești în supermarket”, – „Cea mai bună piesă a anului 2003”, „Masa puterilor noastre” – „Cea mai bună piesă a anului 2016”.

„În ultimii ani s-a vorbit  foarte mult de faptul că nu mai există o generație de actori tineri, care să înlocuiască generația de aur a actorilor. Am încă bucuria să joc cu marii actori ai acestei generații, iar ei știu să prețuiască vârsta, dar mai ales talentul. Talentul nu cunoaște vârstă. Dăruirea și emoția actorilor RAMPA, cu toții tineri, m-au copleșit.”

Vlad Ivanov, Actor

„Compania RAMPA este un fenomen proaspăt și îmbucurător în peisajul teatrului românesc contemporan. I-am văzut la lucru și mi se pare cu totul remarcabil ce fac. Îi recomand tuturor celor care îi pot susține în demersul lor romantic și profesionist.”

Cristian Tudor Popescu, Scriitor

„Asta ar trebui să însemne teatrul independent, un loc în care se experimentează și se face teatru de înaltă calitate. Adică artă. Nu comerț. Cu bun gust, cu seriozitate, cu pasiune. Ceea ce m-a impresionat în spectacolele companiei RAMPA este creația actoricească, de un înalt nivel. E un teatru realist, dar nu numai atât, e un teatru actual, viu, de bun gust, expresiv și emoționant. E o trupă pe care o respect, o minune în lumea noastră actuală, un reper.”

Cristian Pepino, Regizor



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.