400-mica-300×200

De dragul artei lasează programe adresate grădiniţelor în Muzeul Ţăranului Român

Asociaţia De dragul artei lansează programele de educaţie creativă pentru grădiniţe în Muzeul Naţional al Tăranului Român. Pentru luna decembrie şi ianuarie tema propusă este Chipuri de sărbătoare şi abordează tematica icoanei Maicii Domnului cu Pruncul ca resursă pentru adevărata poveste a Crăciunului şi ca sursă de inspiraţie pentru relaţia mamă-copil.
Programul propune două tipuri de activităţi într-un singur program: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Muzică, joc, poveste şi descoperire personală şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului, iată ingredientele programului.
În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa.  Astfel, copiii vor fi invitaţi să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, să compare personajele pictate cu cele din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane, iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare.  În atelier copiii vor realiza colaje pornind de la icoanele văzute în expunere.
Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie să conţină minim 10 şi maxim 20 copii. Prezenţa cel puţin a unui educator este obligatorie. Programările se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Programele se vor desfăşura în zilele din timpul săptămânii, de  marţi până vineri, în intervalul de vizitare a muzeului.

Programele de educaţie creativă lansate de asociaţia De dragul artei au apărut din necesitatea de a însufleţi obiectele de muzeu sau cele de artă şi de a le tranforma în sursă de creativitate pentru copii şi tineri. Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.