Ceremonia Ceaiului

Povești din Casa de ceai: ceremonia ceaiului în Japonia

Ceremonia CeaiuluiVineri, 12 aprilie, de la ora 18:00, în ceainăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, Casa de ceai şi Centrul de Studii Româno-Japoneze invită iubitorii de ceai la o seară dedicată culturii japoneze.

Sub ochii invitaţilor se va desfăşura o ceremonie a ceaiului tradiţională în Japonia, însoţită de explicaţii şi poveşti despre acest ritual, dar şi de o degustare de ceaiuri oferite de Casa de ceai. Pentru această ocazie au fost alese câteva sortimente de ceai de origine japoneză care vor satisfice atât gusturile celor pasionaţi de aromele tradiţionale cât şi curiozitatea celor mereu în căutarea unor amestecuri indite.

Povești din Casa de ceai: ceremonia ceaiului în Japonia este primul dintr-o serie de evenimente dedicate ceaiului care se vor desfăşura în ceainăria Verona sub “acoperişul” Casei de ceai. Născut din dragoste pentru ceai, proiectul îşi propune să concentreze în jurul acestei pasiuni o comunitate activă a băutorilor de ceai. Mai mult, Poveşti din Casa de ceai încurajează crearea unui spaţiu offline în care consumatorii de ceai să schimbe idei, recomandări şi experienţe.

Casa de ceai

În urmă cu 12 ani, Casa de ceai reorienta atenţia bucureştenilor către ceai şi ceremonia care îl însoţeşte, transfomându-le într-unul dintre componentele definitorii ale identităţii acestui brand.

În timp, Casa de ceai a strâns în oferta sa cele mai variate sortimente de ceai şi o selecţie impresionantă de accesorii, de la ceainice şi infuzoare la french presses şi boluri de porţelan.

Ce diferenţiază oferta Casa de ceai este atenţia acordată selecţiei designului fiecărui produs: de la tradiţia asiatică până la minimalismul contemporan, de la umorul britanic până la rafinamentul japonez.

Centrul de Studii Româno-Japoneze

Centrul de Studii Româno-Japoneze şi-a început activitatea în luna mai 2005, în cadrul Universităţii Româno-Americane, cu sprijinul companiei JTI.

De la înființarea sa, mai mult de 450 de studenți au început să studieze limba japoneză, au fost organizate de asemenea excursii de studiu și stagii de practică în Japonia, dar și Festivaluri de Cultură Japoneză. Una dintre cele mai importante realizări ale Centrului este programul de internship la Toyota Motor Corporation, în orașul Toyota din Nagoya la care au participat şase dintre cursanții Centrului de Studii Româno-Japoneze.

Centrul de Studii Româno-Japoneze organizează de asemenea cursuri și seminarii nu numai pe teme economice, dar și pe teme legate de cultura japoneză. Urmare a acestora, doi dintre cursanții Centrului au beneficiat de o bursă de un an pentru a studia Ceremonia Ceaiului la Școala Urasenke din Kyoto.

 

 



There are 3 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.