Eu o sa vorbeste dragut candva_editurapublica

Lansarea la București a unei noi cărți semnate de celebrul scriitor de satiră, David Sedaris

David Sedaris revine la București pentru lansarea celei de-a doua cărți a sa, tradusă în limba română: Eu o să vorbește drăguț cândva, în seria Narator a editurii Publica. Cunoscutul autor va sta în România două zile: după evenimentul soldout An Evening with David Sedaris prezentat de The Power of Storytelling, marți, 21 iunie, va avea loc lansarea cărții Eu o să vorbește drăguț cândva, la Cărturești Verona.

Acest eveniment include o discuție a autorului cu Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9, și o sesiune de autografe. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

David Sedaris este autorul a numeroase bestselleruri, tipărite în 10 milioane de exemplare și traduse în 29 de limbi. Priceperea cu care David Sedaris analizează eufemismul cultural și corectitudinea politică dovedește că este numit pe drept unul dintre cei mai fini observatori ai condiției umane actuale, multe dintre poveștile pe care le spune cu atât de mult haz fiind autobiografice și autoironice.

David Sedaris e cunoscut publicului din România prin bestsellerul În pielea goală, apărut în aceeași serie de nonficțiune creativă a editurii Publica: Narator.

Eu o să vorbește drăguț cândva este împărțită în două părți. Prima conține treisprezece eseuri în care autorul vorbește despre copilăria petrecută în suburbiile din Raleigh, Carolina de Nord, despre familie și despre diverse slujbe bizare pe care le-a avut în New York.

În cea de-a doua parte, intitulată Deux, Sedaris scrie despre mutarea în Franța împreună cu partenerul său Hugh, despre tentativele de a învăța franceza, dar și despre modul în care ajunsese să vorbească această limbă, „unul deloc complicat, care presupune să zbieri în engleză din toți rărunchii, la fel cum ai zbiera la o persoană surdă sau la un câine pe care credeai că-l dresasei să nu se mai urce pe canapea”.

Când râzi cu David Sedaris, ceea ce ești nevoit să faci la fiecare paragraf, te eliberezi. Viața de zi cu zi este plină de umilințe mici și capcane, pe care încercăm să le ignorăm. Doar ne sunt suficiente marile pierderi! Sedaris însă, face exact opusul. Ia aceste umilințe mici și le îngăduie să se desfășoare până când rușinea devine ridicolă și se transformă în râs.

Sedaris nu este un scriitor minunat doar pentru că se pricepe să transforme banalul vieții în comedie; este un scriitor minunat pentru că știe că, dacă ne permitem să analizăm iluzia că vom câștiga fiecare bătălie a vieții, vom vedea ridicolul acestui plan. Și vom râde de noi. Și va fi mai bine. — Cristian Lupșa, editor DOR (Decât o Revistă)

Eu o să vorbește drăguț cândva

Autor: David Sedaris

Traducere din engleză de Ruxandra Tudor

Narator, editura Publica

Cartea va fi disponibilă în librării începând cu data de 16 iunie.

Evenimentul de lansare este co-organizat de editura Publica și conferințele The Power of Storytelling, găzduit de Cărturești Verona, cu susținerea NN, cu sprijinul Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: DOR, Scena9, SUB25.

Publica este editura specializată în publicarea de cărți actuale și relevante de non-ficțiune: business, științe sociale, biografii și non-ficțiune creativă. În portofoliul editurii găsim seriile de autor semnate de Malcolm Gladwell, Sir Ken Robinson, Richard Branson, Dan Ariely. Pe lângă cunoscutele colecții de antreprenoriat, de economie și leadership, Publica deține două imprint-uri: Victoria Books – care reunește autobiografii și biografii celebre din tenis, muzică, film, politică și lumea culinară, și Narator – colecția de non-ficțiune creativă.

The Power of Storytelling este o conferință internațională inițiată în 2011 de DOR (Decât o Revistă) din credința că poveștile bine spuse pot schimba vieți și comunități, să inspire și să ne apropie de ceilalți. Ediția de anul acesta va avea loc pe 14-15 octombrie.

Eu o sa vorbeste dragut candva_editurapublica

 There are no comments

Add yours