cover_eveniment_CaleaLactee_rezoluție bună (1)

Lansare de carte: Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit

📖Joi, 25 mai 2023, de la ora 18.00, în mansarda Cărturești Verona lansăm cartea Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit, cu ilustrații de Gévai Csilla și traducere din limba maghiară de Bara Hajnal în prezența autoarei și a traducătoarei.

Alături de autoare este invitat și Kósa András László, director al Institutului Liszt Centrul Cultural Maghiar București

🔎O călătorie incitantă, plină de aventuri. Un băiețel, Ciucurel, și o fetiță, Greieraș, smucesc pe terenul de joacă de bicicleta lui Ciucurel până când aceasta zboară cu cei doi dincolo de Calea Lactee, într-o lume ciudată, necunoscută. Pentru se întoarce acasă, copiii trebuie să parcurgă Calea Curajoșilor, care traversează Țara Nisipurilor, Țara Plantelor, Țara Umbrelor, Țara de Fier și alte ținuturi stranii, devin eroi de aventuri, printre vrăjmași înșelători și prieteni săritori să ajute.

✒Berg Judit – A absolvit Facultatea de Științe Umaniste a Universității „Eötvös Loránd”, secția maghiară-engleză. A scris piese pentru departamentul de teatru al fostei sale școli primare, a luat parte la regie, a însoțit copii în tabere și a predat limba engleză. Ca jurnalistă, a scris în principal articole, interviuri și reportaje culturale. Copiii îi inspiră poveștile.
Numele lui Berg Judit se regăsește pe mai mult de 40 de cărți. Activitatea ei este unică prin faptul că poveștile pe care le-a scris au atras și captivat copii de toate vârstele, de la cei mai mici până la adolescenți. Cărțile semnate de Judit s-au vândut în zeci de mii de exemplare, iar cele mai populare personaje au prins viață în tabere de vară, ateliere, locuri de joacă tematice, spectacole de teatru și filme. Poveștile sale învață fără a fi intruzive, oferind un exemplu pentru tinerii cititori, fiind în același timp amuzante și cool. În anul 2011, Judit a primit importantul Premiu de Stat „József Attila” pentru contribuția remarcabilă în domeniul literaturii pentru copii.

🎨Gévai Csilla – Este scriitoare, ilustratoare și artist vizual. Este licențiată în limba maghiară și antropologie culturală la Universitatea „Eötvös Loránd” (ELTE). Organizează în mod regulat programe de desen creativ și de povestiri pentru copii, precum și tabere. Desenele sale decorează pereții, podelele și mobilierul din toate magazinele Pagony, creând un peisaj de basm cu râuri, copaci și nori. Ca ecologist, face tot ce poate pentru a salva planeta. Lucrarea sa educativă, The Very Green Book, este una dintre primele cărți pentru copii de acest gen. Cea mai populară serie a sa este While We Travel.

🎤Bara Hajnal s-a născut la Târnăveni, județul Mureș. Are studii muzicale, dar din întâmplare sau datorită Destinului a devenit traducător. A traduse piese de teatru, subtitrarea pentru peste o sută de filme artistice și documentare, nuvele și pasaje din romane, respectiv studii și scrieri de specialitate din domeniul muzical, care au apărut în volume colective sau în reviste literare. Primul volum pe care l-a tradus integral, Bartók și povestea prințului cioplit din lemn, de Garajszki Margit, a văzut lumina tiparului în anul 2017, apoi au urmat volumul de povestiri Odată trebuie spus, de Csender Levente, și microromanul Salva, de Király Farkas. În anul 2019, a fost publicată, în traducerea ei, cartea pentru copii Inelul corbului de Berg Judit, iar în anul 2022, la solicitarea Uniunii Arhitecților din România, a tradus Povestea casei mele, a arhitectului Köllő Miklós.

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.