Afis BSF

Începe o nouă ediție a Bucharest Science Festival

Peste doar două săptămâni va începe a cincea ediție a Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Planeta Științei. Timp cinci zile, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții.

”În acest an, tema principală a festivalului o reprezintă ‘Exploratorii științei’, iar pentru fiecare dintre noi aceasta reprezintă o ocazie de a ne aminti de oamenii de știință care au inventat vaccinurile, au descoperit antibioticele, au crescut fantastic productivitatea. Gândiți-vă, în urmă cu doar două secole, un copil din doi murea înainte de a împlini 5 ani, iar majoritatea oamenilor trăiau sub spectrul foametei. Astăzi, speranța de viață s-a dublat, iar un om obișnuit are un standard de trai care îl depășește cu mult pe cel al unui rege din perioada preindustrială. Progresul științific crește exponențial, iar inteligența artificială, genetica, medicina, astronautica, exobiologia sunt doar câteva dintre domeniile care vor revoluționa lumea în care trăim. Vă așteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre aceste revoluții și pentru a ne gândi, împreună, la viitor!” a declarat Toma Pătrașcu, directorul festivalului.

Menționăm câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival:

  • Exploratorii frontierelor Cosmice – Conferința susținută de Prof.l Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Ştiinţă şi Explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, Miercuri 27 septembrie 2017, ora 19.00 – la Carturesti Verona
  • Food Evolution – Cum decidem cum să ne hrănim? – cu ocazia European Biotech Week, veţi avea posibilitatea să vedeţi documentarul Food Evolution şi să purtaţi o discuţie prin Skype cu scenaristul şi producătorul lui, Trace Sheehan., joi 28 septembrie 2017, ora 19 – acest eveniment este facut in parteneriat cu AgroBiotechRom
  • Atelierele de chimie Kids’ Lab – program educaţional, interactiv, dezvoltat cu sprijinul BASF România, care urmăreşte să atragă interesul copiilor asupra ştiinţelor naturale (29-30 septembrie, Facultatea de Chimie din București)
  • Atelierele GeneEd – ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, sub îndrumarea studenţilor de la Facultatea de Biotehnologii a USAMV (27-29 septembrie, în școli și licee din București)
  • Evenimentele Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” si de la Muzeul National de Geologie, Vineri 29 septembrie incepand cu ora 18
  • O serie de companii de tehnologie, laboratoare de cercetare, etc. si-au deschis portile pentru vizitare (Valrom Industrie, Orkla Foods, etc)
  • Cum funcționează radioul? – vizite explicative la studiorile Rock Fm, pentru elevii de gimnaziu (27-29 septembrie, Radio Rock FM)

Pentru detalii despre programul complet al festivalului și rezervări vă invităm să vizitați siteul www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această “candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan. Ediția 2017 a Festivalului va avea loc în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, în mai multe locații din București. La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuită. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din Romania (ASUR) și Planeta Științei cu sprijinul AgroBiotechRom si a European Biotech Week, BCR, BASF. De asemenea, evenimentul nu ar fi avut amploarea pe care o are fara sprijinul Institutului Francez din Romania, Institutului Polonez Bucuresti, Muzeul Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul National de Geologie, Editurii Humanitas, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Departamentului de situatii de urgenta, Seneca Anticafe, etc.

Parteneri comunicare: Rogalski Damaschin și Rock FM.

Parteneri media: news.ro, Vice.ro, contribuors.ro, Decat O Revista, Radio Romania Cultural, Bucharest City App, site-ului Suntparinte.ro, ScoalaIntuitext.ro si Examenultau.ro precum si a blogurilor CristinaOtel.ro, LauraFrunza.com, MothersInThecity.ro si TalenteDeNazdravani.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.