afisninamihaila

,,Ceruri, ape, pământ” – o călătorie vizuală în jurul lumii. Expoziţie de fotografie semnată Nina Mihăilă

afisninamihailaNina Mihăilă, artist vizual experimentat, începe anul 2013 cu un prim proiect de amploare, o expoziţie personală de fotografie, intitulată ,,Ceruri, ape, pământ”. Acest eveniment fotografic este o încununare a experienţelor pe care autoarea le-a avut în perioada 2007-2009, când a călătorit de mai multe ori în Canada şi, ulterior, în jurul lumii (2009-2010). 

Expoziţia se va desfăşura la Café Verona, Librăria Cărturăreşti, în perioada 16- 31 ianuarie 2013. Vernisajul va avea loc miercuri, 16 ianuarie, ora 19.00.

Nina Mihăilă aduce în faţa publicului o primă selecţie de 50 de fotografii, din miile de imagini pe care le-a surprins pe parcursul acestor călătorii şi care acoperă 5 continente.

Nina Mihăilă, artist vizual: “Proiectul acestei expoziţii s-a conturat de la sine, după ce am călătorit mult timp prin Canada şi prin alte ţări, vizitând o mulţime de locuri deosebite. M-au fascinat texturile infinite ale întinderilor de apă şi pământ, dar şi multiplele culori şi înfăţişări ale cerului, atât de diferite de la un loc la altul, astfel că temele din titlul expoziţiei s-au impus singure în faţa altora şi s-au adunat parcă de la sine în această expoziţie. Îi mulţumesc lui Vlad pentru că mi-a dat şansa să descopăr toate aceste locuri cu ochiul, cu pasul, cu aparatul de fotografiat, cu inima.”

Nina Mihăilă explorează subtil relaţia între ape, ceruri şi pământ, privite ca lumi distincte dar, totodată, întrepătrunse. Elementele ocazionale de civilizaţie umană reprezintă contrapuncte discrete la senzaţia de atemporalitate, plutire şi solitudine care transpare din fotografiile expuse.

Expoziţia reuneşte în imagini un univers fascinant, care include gheţari şi lacuri glaciare, întinderi de apă şi plaje sălbatice, cele mai mari maree din lume, fiorduri misterioase, insule, sanctuare de păsări migratoare, terase de orez, tumuli.

Fotografiile au fost realizate în Canada, Patagonia, China, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Finlanda şi Suedia. Pentru expoziţii viitoare, Nina Mihăilă are în plan selecţii de fotografii din Hong Kong, Japonia, Singapore, Chile şi Insula Paştelui, Austria, Estonia, Olanda, Spania şi România.

Cele 50 imagini expuse la Cafe Verona, Librăria Cărturăreşti, au fost tipărite cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro 4900, pe hârtie Epson Velvet Fine Art şi Cold Press Bright.

Creator al celor mai cunoscute şi apreciate imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti, Epson oferă acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale, mai simplu, propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inch. Imprimantele foto Epson, care folosesc cerneală UltraChrome™, au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi, optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.

Prezent, la nivelul ţărilor europene, în toate demersurile artistice majore care valorizează imaginea, brandul Epson se asociază armonios atât cu lucrările originale ale artiştilor contemporani, cât şi cu reproducerile artistice de cel mai înalt nivel. Partener în expoziţii ale unor muzee celebre precum Luvrul sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie® (www.digigraphie.com), Epson se plasează în categoria „uneltelor” de expresie cele mai fidele intenţiilor artistului de oriunde.

 There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.