pentru-SD

Street Delivery Meserie! – ediția #11 în București

pentru-SDÎntre 10 și 12 iunie mai multe străzi din București, Timișoara și Iași se transformă în spațiu de promenadă și spectacol în cadrul unei noi ediții Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte.

Ediția Street Delivery – desfășurată anul acesta sub sloganul Meserie! – își propune să aducă împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari) pentru un schimb de experiență, unelte și viziuni.

În București, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfășurarea pas cu pas a 12 ateliere de arte și meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapițerie și serigrafie până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.

Calcanul emblematic pentru Street Delivery va fi desenat anul acesta de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile orașului elemente inspirate din natură. În aceeași perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperișul librăriei Cărturești Verona pentru a crea un nou desen mural powered by Street Delivery.

Scena de muzică din București îi va avea invitați pe Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omeletteși Temple Invisible (vineri), Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov și Messer Chups (sâmbătă), Macanache, Toni Baboon și RoadKillSoda acoustic(duminică).

În grădina TIAB, de lângă Cărturești Verona, cinefilii sunt invitați la prima ediție a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin și Rotterdam. Festivalul va prezenta în premieră în România filmulJames White, unul dintre preferatele publicului la ediţia din 2015 a Sundance Film Festival.

Perimetrul contestat al piațetei din fața Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalație care va funcționa ca zonă de lounge și punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecți Atelier AD HOC și finanțat de OAR. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.

Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziții și demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureșteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediția a XI-a.

colaj_SD

În 2016 Street Delivery a ajuns la ediția #11 în București, ediția #10 în Timișoara, ediția #4 în Iași și se află la prima ediție în Baia Mare. În Cluj-Napoca, cea de-a doua ediție a Someș Delivery are loc în perioada 18-19 iunie.

Din 2013, Street Delivery poartă marca de eveniment responsabil oferită de Asociația Reper 21 prin proiectul Societal.

Street Delivery nu ar fi posibil fără sprijinul vecinilor, voluntarilor, participanţilor, sponsorilor şi al partenerilor media.

Street Delivery Meserie! e sprijinit anul acesta de Ministerul Culturii în București, Iași și Timișoara.

Organizatori: Fundația Cărturești, Ordinul Arhitecților din România

Sponsori București: ARCUB, Ministerul Culturii

Parteneri: Nod makerspace, Calup, Modulab, Breslo, Imagist.ro, Goethe Institut, Ambasada Spaniei în România, Romprest, Medlife, ECOtic, Audience Award Film Festival, Red Bull, Accenture, Banca Transilvania, M60, WorldSkills Romania

Parteneri Media: Șapte Seri, Digi FM, Digi24, GraphicFront, Feeder, MusicNights, Radio România Cultural



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.